Vinske radionice 2019.

Vinske radionice 2019.

1)
NJEGOVO VELIČANSTVO PUŠIPEL
Restoran Agava, Tkalčićeva 39, Zagreb
Početak u 17:00h
Ulaz: 100,00kn
Moderira Darko Lugarić, sommelier, HSK

Bliži se dvadeseto izdanje Festivala URBANOVO u Štrigovi. Prethode mu važne vinske radionice, a prva u nizu u zagrebačkom restoranu Agava. 8. svibnja, točno u 17:00h – predstavlja se PUŠIPEL, kultno vino Međimurja. Neobično bogatstvo izričaja međimurskog brand vina publika će upoznati u 6 varijacija uz nekoliko prikladnih sljedova izuzetne restoranske kuhinje. Degustaciju vodi sommelier Darko Lugarić, jedan od prvaka Hrvatskog Sommelier Kluba.

 

2)
VINSKA DUGA MEĐIMURJA
Vinoteka Bornstein, Kaptol 19, Zagreb
14. svibnja, početak u 19:00h
Ulaz: 170,00kn
Moderira Emil Perdec, sommelier, HSK

Prije tridesetak godina Hrvatska je znala tek za vino iz Štrigove. Danas je na hrvatskoj vinskoj sceni malo teže naći nekoga tko čak pobliže ne poznaje vina Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Jakopić, Kocijan, Novak, Štampar…. Državni i svjetski festivali međimurskim vinima već godinama redovito dodijeljuju najviša priznanja. Probrane vrhunce Vinogorja Međimurje na degustacijski stol Vinoteke Bornstein, uz nekoliko sljedova iz kuhinje Bornstein, dovodi i predstavlja glasoviti hrvatski sommelier Emil Perdec, HSK.

MOLIMO potvrdite svoj dolazak najkasnije do 11.5. na: 01 4812 361 ili
091 4 313 417

 

3)
U ČEMU JE MAGIJA MUŠKATA ŽUTOG?
Park Boutique Hotel, Juraja Habdelića 6, Varaždin
15. svibnja, početak u 19:00h
Ulaz: 120,00kn
Moderira Emil Perdec, sommelier, HSK

Kakva je to magija u slasti i opojnosti „slađeg” vina kojoj stoljećima ne odolijevaju žene niti muškarčine? Jeli napisana „konačna” šifra najboljeg svjetskog Muškata žutog ili se upravo piše na sjeveru Hrvatske? Jesu li pisci iz međimurskih vinograda na pravom tragu ili će se dok traje svijeta i vijeka rješavati neriješivo??? Vi samo dođite s pitanjima, odgovori su već „napisani” i povjereni vrsnom hrvatskom sommelieru Emilu Perdecu, HSK.

MOLIMO potvrdite svoj dolazak najkasnije do 13.5. na: 098 9027 290 ili
091 4 313 417

 

4)
RAJNSKI RIZLING IZNAD SVEGA
Restoran Le Martin, Čakovečka 1, Nedelišće
16. svibnja, početak u 19:00h
Ulaz: 120,00kn
Moderira Željko Bročilović Carlos, sommelier, HSK

Međimurje je prepoznalo prilike u pušipelu, sauvignonu, muškatu, sve više ih vidi i u pjenušcima, a jeli pri tom (ne)hotice zapostavljen chardonnay, silvanac ili npr rajnski rizling??? Rajnski rizling je neprikosnoveni bijeli kralj vinograda. Kad se ima znanje, dobar položaj i posreći godina, može li itko i išta kontra Rizlinga!? Svijet poznaje lidere regija. Ima li mjesta i prilike za Međimurje? Za reći Tko je Tko u RR svijetu i Međimurju napozvaniji je hrvatski sommelier Željko Bročilović Carlos, HSK.

MOLIMO potvrdite svoj dolazak najkasnije do 13.5. na: 098 988 9192 ili
091 4 313 417