Natrag

O festivalu

Za nove generacije vinskih hedonista

URBANOVO je višeslojna manifestacija koja se svake godine održava tijekom svibnja, a sadržajno je podijeljena u tri dijela: Festival Pušipela (sajam vina, vinarske i vinogradarske opreme), Dani otvorenih podruma te blagdan Svetog Urbana uz Vinski bal.

Prije samog početka centralne manifestacije URBANOVO u Štrigovi se održava međunarodno ocjenjivanje vina.

Ocjenjuju se sve vinske sorte te je naglasak stavljen na sortu Pušipel koja se odvojeno od ostalih sorata ocjenjuje kako bi se svečano na Vinskom Balu otvorila prva boca Pušipela aktualne vinske godine.

urbanovo__13_2017_mario_jaksic_83
IMG_8998

Manifestacija je povezana s restoranima u Međimurju koji jedan tjedan zajedno s vinarima organiziraju Urbanovo gurman tjedan gdje se u svim restoranima u Međimurju koji imaju oznaku zlatni gurman može uz promotivnu cijenu konzumirati jelovnik od 3 slijeda te svaki slijed sljubljuje s jednom sortom vina od vinara iz naše udruge.

Uz gurmanski dio, promocija festivala održava se i kroz Urbanovo night program gdje se u ugostiteljskim objektima održavaju degustacije vina vinara koji sudjeluju na Festivalu.

Uz vinske izlagače u sklopu sajma se održava i sajam vinarske i vinogradarske opreme. Uz vino je nezaobilazna hrana koju nude lokalni OPG-ovi sa svojim mliječnim i mesnim prerađevinama.

IMG_3244
Urbanovo_small_web-25

Sajam se već niz godina odvija pod pokroviteljstvom Predsjednika/ce Republike Hrvatske, a iz godine u godinu uživamo i financijsku pomoć nadležnih ministarstava što nam osigurava i sudjelovanje većeg broja uglednika. S ciljem spajanja vinskih regija svake godine imamo i službenu županiju – partnera Festivala.

Štrigova by Night

Festival traje do 19 sati te nakon toga svi posjetitelji mogu posjetiti centar Štrigove gdje im lokalni ugostitelji priređuju gastronomske poslastice toga kraja uz bogati zabavni program pod imenom ŠTRIGOVA BY NIGHT.

1

Stalni porast izlagača i posjetitelja

Uz stalni porast broja izlagača i posjetitelja, URBANOVO je s godinama preraslo granice županije, te danas, zahvaljujući partnerstvu i suradnji s drugim županijama i vinskim regijama Hrvatske

2

Osam županija

Zadarska, Istarska, Primorsko-goranska, Osječko-baranjska, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Koprivničko – križevačka županija i naravno Međimurska županija.

3

Četiri države

Urbanovo predstavlja manifestaciju od državnog karaktera i značaja, a stalnim sudjelovanjem stranih izlagača iz Slovenije, Austrije i Mađarske svoj utjecaj širi u susjedstvo, preko granica Hrvatske.

Zato dojdite, bude nam super!

Korištenjem stranice urbanovo.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti