Natrag

Pjenušavi doručak

U subotu, 14.5.2022. održat će se prvi Pjenušavi međimurski doručak, na atraktivnoj lokaciji vidikovca MAĐERKIN BREG, kraj Štrigove, u Međimurju. Projekt je nastao 2020. prema ideji Marije Vukelić, direktorice Salona pjenušavih vina Zagreb. “Sretna sam da nam se ove godine u slavlju mjehurića priključuje i Međimurje, u sklopu svoga najvažnijega vinskog događaja, Urbanova. Prvi pjenušavi doručak u Međimurju organizira se uz podršku TZ Međimurske županije koja je prepoznala projekt i uklopila ga u postojeći događaj. Dosada smo održali 8 pjenušavih doručaka, od svibnja 2020. – na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu, sa željom popularizacije pjenušavih vina uz umjereno i odgovorno konzumiranje – naglašava prof. Vukelić,  »Nastavljamo i ove godine, budući da je naš doručak sad većprovjerena formula za susret vinara i posjetitelja te za promociju cijele eno-gastro destinacije, dodajući joj pridjev PJENUŠAVA i potičući »pjenušavi« vinski turizam.”

Na međimurskom će doručku svoja vina predstaviti čak 9 vinarija: Štampar, Cmrečnjak, Dvanajščak Kozol, Hažić, Kerman, Novak, Banfi vina, Jakopić, Tomšić.

Ugodno druženje uz glazbu, mjehuriće i domaće proizvode lokalnih OPG-ova koji će ukrasiti međimurski stol, trajat će od 9h do 12h. U 12h doručak završava, a gosti će se preseliti u dvoranu u Štrigovi na Urbanovo, kušati i ostala vina međimurskih vinara.

Osim pjenušavih vina, koja će se točiti na početku događanja,na programu je, oko 11.15h, “En primeur MEĐIMURJE” –  premijera jednog novog vina ili nove berbe svake vinarije. Ovaj će dio priredbe biti posebno zanimljiv jer su na nedavnom međunarodnom ocjenjivanju u Štrigovi mnogi vinari osvojili vrijedna odličja pa vjerujemo da će i predstaviti neka od nagrađenih vina.

Nakon doručka, gostima Pjenušavog doručka preporuča se da ostanu na Urbanovom ali i na destinaciji, ručaju u obližnjim restoranima,  prespavaju i provedu čaroban proljetni vikend u Međimurju.

Događaj je otvoren za javnost, uz obaveznu rezervaciju na mail: stampar@vinarija-stampar.hr

Cijena doručka: 150kn;  povratna kaucija za čašu: 20kn

Lokacija doručka: Mađerkin Breg (Robadje)

Korištenjem stranice urbanovo.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti