Natrag

Masterclass i Gala večera u Toplicama Sveti Martin

Masterclass i Gala večera u Toplicama Sveti Martin

17.05.2019. Toplice Sveti Martin
20.00 h Masterclass + Gala večera
Masterclass i Gala večera u Toplicama Sveti Martin sa svijetski poznatim Master sommelierom Eric Zwiebel uz pratnju najboljeg sommeliera Hrvatske Siniša Lasan kuharski dio odrađuje jedan od najboljih Chefova Slovenije Igor Jagodic nositelj titule Gault&Millau – Chef of the Year Slovenia 2019

Eric Zwiebel, Master Sommelier
Rođen je u Alsaceu u Francuskoj gdje je i započeo svoju karijeru u svijetu gastronomije i sommelierstva. Nakon iskustva u obiteljskom restoranu, postaje sommelier prestižnog restorana Le Pavillon Elysée Lenôtre u Parizu. Posljednjih 17 godina živi i radi u Londonu, kao cellar master u Summer Lodge Country House Hotelu. Master Sommelier titulu zavrijedio je 2001. godine a od tada se može pohvaliti značajnim nagradama sa raznih međunarodnih natjecanja poput Najboljeg sommeliera Ujedinjenog Kraljevstva (2004.), 3. mjesta na Europskom prvenstvu sommeliera (2006., 2008.), sudjelovanju u finalu Svjetskog prvenstva sommeliera 2007. i osvajanju 4. mjesta na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Tokiju. Od 2014. godine Eric Zwiebel, MS ocjenjuje na Decanterovim svjetskim nagradama kao specijalist za Alsace, Piemonte, Švicarsku, itd. Položio je i međunarodnu ASI diplomu 2018. godine s rezultatom “Najbolji od najboljih”, što je prvi put otkad se organiziraju ispiti za ovu diplomu.

Siniša Lasan
Sommelier Siniša Lasan dvostruki je prvak Hrvatske – 2017. i 2014. godine proglašen je najboljim sommelierom u državi. Siniša je nositelj Advanced Sommelier certifikata na prestižnom Court of Master Sommeliers, što je korak do Master Sommelier titule, kao i zlatnog certifikata međunarodne ASI diplome. Završio je i WSET Level 3, a 2012. godine je stekao diplomu Hrvatskog sommelier kluba.

Siniša Lasan posvetio je cijelu profesionalnu karijeru ugostiteljstvu. Radio je kao sommelier u mnogim istaknutim restoranima u Hrvatskoj, a posljednjih 5 godina radi kao glavni sommelier u restoranu Proto u Dubrovniku.

Već četvrtu godinu za redom, Siniša ima čast sudjelovati kao sudac na najvažnijem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards.

Igor Jagodic mladi je i perspektivni slovenski chef koji od 2012. godine vodi kuhinju u restoranu Strelec, jednom od najboljih u Sloveniji.
Prva iskustva stjecao je u hotelima u Ljubljani i na Bledu, u jednom trenutku u svojoj karijeri stažirao je i u danskoj Nomi, a u Strelcu je glavni chef od njegova otvaranja
Gault&Millau- Chef of the Year Slovenia 2019

Korištenjem stranice urbanovo.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti