Natrag

Za mjesec dana kreće Urbanovo 2016.

urbanovo2016-vijestiTočno mjesec dana prije početka jedne od najvećih turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske, Urbanovo 2016. predstavljeno je u prostorijama Termi Sveti Martin, jednog od partnera ovogodišnjeg festivala. 17. po redu Urbanovo službeno započinje 13. svibnja u prostorima sportske dvorane u Štrigovi, kao i svake godine do sad. Cijela manifestacija započinje osmim Fesitvalom pušipela, na kojem će svi vinari s područja Međimurske županije predstaviti i točiti svoja vina brojnim gostima, koji će na taj način dobiti priliku degustirati sva izložena vina. Cijeli se događaj nastavlja idućeg vikenda kada nas 20. i 21. svibnja očekuju Dani otvorenih podruma, nakon čega će se 22. svibnja održati vinske igre, a sve će završiti 27. svibnja vinskim balom u restoranu Terbotz. Samo Urbanovo na konferenciji za medije predstavili su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik i predsjednik Društva vinogradara i vinara „Hortus Croatiae“ David Štampar.

[su_quote]Urbanovo je, kao turistička manifestacija, od izuzetne važnosti za našu županiju zbog toga što dodatno upotpunjuje ponudu međimurske vinske ceste, promovira naše vinare i njihova vina, te pomaže promociji Međimurja u cijeloj Hrvatskoj.[/su_quote] – rekla je na samom početku zamjenica župana Herman, istaknuvši kako će se ovogodišnja manifestacija maksimalno promovirati u svrhu još boljeg, kvalitetnijeg i posjećenijeg događaja, koji će uz tradicionalne manifestacije imati i niz popratnih aktivnosti.

Urbanovo2

[su_quote]Kao i svake godine organizirat će se Urbanovo night u čakovečkim ugostiteljskim objektima, a novost je Urbanovo gurman week, gdje će se u suradnji sa devet najeminentnijih međimurskih restorana i naše udruge vinogradara i vinara po vrlo promotivnim cijenama moći dobiti 3 slijeda jela sa 3 različite sorte vina, čime povezujemo ugostiteljsku ponudu sa samom manifestacijom.[/su_quote] – objasnila je Herman, dodavši kako će ova promotivna akcija trajati od 25. travnja do 01. svibnja. Organizatori ovogodišnjeg Urbanova su, već tradicionalno, „Hortus Croatiae“ i Međimurska županija, uz veliku podršku Općine Štrigova, tamošnje i županijske turističke zajednice, kao i Termi Sveti Martin.

Kao pokrovitelj i ove se godine ističe predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, uz ministarstva gospodarstva, te poduzetništva i obrta. Kao i svake godine, Urbanovo ima županiju partnera, a to će ovog puta biti Sisačko-moslavačka županija i njihova vinarska udruga „Škrlet“, a kako je sama manifestacija međunarodnog karaktera, tako se i ove godine ističu partneri susjednih zemalja, Općina Dobrovnik iz Slovenije i županija Somogy iz Mađarske, koje će također predstaviti svoja vina. [su_quote]Još jedna novost koju ćemo uvesti u sklopu Festivala pušipela je urbano selo, gdje će se u kućicama smjestiti razni OPG-i sa svojim domaćim proizvodima, čime će se upotpuniti gastronomska ponuda, a obzirom da će se nalaziti izvan dvorane, vinari će dobiti puno više izložbenog prostora.[/su_quote]- naglasio je predsjednik udruge „Hortus Croatiae“ Štampar, dodavši kako će se taj vikend svaki dan održati i po jedna vinska radionica. “Iznimno sam ponosan što se ovakav događaj odvija upravo u Štrigovi, jer to daje jednu veliku vrijednost cijeloj općini”, nadovezao se načelnik Rebernik, te iskoristio priliku najaviti kako će se 29. i 30. travnja u restoranu Terbotz održati međunarodno ocjenjivanje vina, a novitet je to što će se ove godine, osim pušipela, ocjenjivati sve vrste vina. “Posebnu zahvalu želim uputiti MESAP-u i njegovim čelnim ljudima koji su pristali da se ovaj dio ocjenjivanja preseli u Terbotz, čime želimo postići da to ocjenjivanje ubuduće bude prepoznato kao jednog od važnijih u cijeloj regiji”, zaključio je načelnik te za kraj najavio kako će se u vrijeme Urbanova u Štrigovi posaditi najstarija vinova loza na svijetu. Naime, grad Maribor posjeduje službeno pravo na najstariju vinovu lozu na svijetu, čije se sadnice svake godine šalju u pet mjesta unutar Slovenije i dva izvan države gdje će se one posaditi, a želja je tamošnjeg župana da se to napravi upravo ovdje.

U svakom slučaju, prema najavljenom, pred nama je još jedno sjajno izdanje Urbanova, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na web stranici www.urbanovo.hr ili na facebook profilu.

Korištenjem stranice urbanovo.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti