Natrag

Osječko-baranjska županija partner manifestacije URBANOVO 2014!

osjecko-baranjska-zupanija-partnerZamjenica međimurskog župana gđa. Sandra Herman i njezin kolega iz Osječko-baranjske županije g. Dragan Vulin dogovorili su sve detalje oko suradnje dviju županija u projektu URBANOVO 2014. čime je Osječko-baranjska županija postala službeni partner ovogodišnje manifestacije.

Želja nam je u projektu URBANOVO iz godine u godinu spajati vinske regije Hrvatske, promovirati naše vinare i ostale poljoprivredne proizvođače, te im pronalaziti nova tržišta. Ovakva suradnja između županija dosad se pokazala vrlo uspješnom –  istaknula je nakon sastanka u Osijeku gđa. Herman potkrijepivši to na primjerima suradnje s Zadarskom, Istarskom i Primorsko-goranskom županijom.

Osječko-baranjski dožupan g. Vulin također je istaknuo zadovoljstvo ovakvim dogovorom jer – kako je naglasio – osim na gospodarskom planu, suradnja ima potencijala i na području turizma i kulture.

U našoj županiji imamo 12 vinskih cesta i bogatu kulturu uzgoja vinove loze. Naši su vinari, ali i drugi poljoprivredni proizvođači zainteresirani za suradnju, a i ja sam osobno vrlo sretan što je Međimurska županija u nama prepoznala potencijalnog partnera – rekao je Vulin.

Na sastanku održanom u četvrtak, 13. veljače u Osijeku, a kojem je nazočila i gđa. Silva Wendling, pročelnica UO za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, projekt URBANOVO 2014. predstavio je član Organizacijskog odbora Marko Puškadija.
Dogovoren je nastup baranjskih vinara na Festivalu pušipela koji će se u sportskoj dvorani u Štrigovi održati od 16. do 18. svibnja, ali i nastup međimurskih vinara na Danima vina i turizma u Osijeku koji će se održati 3. svibnja na prostoru osječke Tvrđe.

Korištenjem stranice urbanovo.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti