Natrag

Na ovogodišnjem Urbanovom gostuju i gradišćanski vinari

gradiscanski-vinari-urbanovo-2014

Kako se bliži svibanj, od organizatora Urbanova stižu same dobre vijesti, a ako je suditi prema njima, URBANOVO 2014. biti će uistinu najatraktivnije dosad!
U prilog tome, nova potvrda stigla je u srijedu, 26. ožujka iz grada Eisenstadta u Gradišću, austrijskoj regiji od 280 tisuća stanovnika u kojoj živi i 33 tisuće gradišćanskih Hrvata, a čiji su vinari potvrdili svoj nastup na ovogodišnjem Urbanovu, 

najvećem festivalu vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Burgenland je, između ostaloga, poznat i kao vinska regija. Ponajbolji gradišćanski vinari okupljeni su u strukovno udruženje Wein Burgenland koje djeluje u Eisenstadtu, a čiji je direktor g. Christian Zechmeister, zajedno sa direktorom tamošnje gospodarske komore g. Antonom Bubitsom primio Sandru Herman i Marka Puškadiju, članove organizacijskog odbora manifestacije Urbanovo. Na radnom sastanku kojeg je organizirala gđa. Klaudia Paulitsch, gradišćanska Hrvatica koja vodi Hrvatsku gospodarsku agenciju u Gradišću sudjelovao je i g. Mate Klikovits, jedan od vodećih gradišćanskih vinogradara.

Uz mnoštvo zajedničkih povijesnih poveznica Međimurja i Gradišća, vino se posebno ističe kao proizvod koji u ovim dvjema regijama i u terariju i u sortimentu ima mnogo sličnosti. Posjetitelji Festivala pušipela koji će se održati od 16. do 18. svibnja u Štrigovi tako će uz najbolja hrvatska vina moći degustirati i ponajbolja vina Burgenlanda, ali ista upoznati i kroz stručno vođene vinske radionice.

Uz već uspostavljeno partnerstvo s Osječko-baranjskom županijom, suradnjom Međimurja i Burgenlanda, ovogodišnje Urbanovo osim što povezuje vinske regije, poprima i međunarodni karakter, te svoj utjecaj širi na otvoreno tržište Europske unije.
Dodajmo tome da je ovih dana stigla i očekivana potvrda iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića koji je već treću godinu zaredom s oduševljenjem prihvatio pokroviteljstvo Urbanova, najveće gospodarsko-turističke manifestacije Međimurja.

Korištenjem stranice urbanovo.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Pravila privatnosti